Onze-Lieve-Vrouwekapel

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Onze-Lieve-Vrouwekapel

Beschrijving

Gelegen aan de hoek met IJzerbergstraat. Onze-Lieve-Vrouwekapel ingeplant te midden van een tuintje. Heden rozegeschilderde bakstenen kapel onder zadeldak (cementpannen) met ijzeren kruis, opgericht volgens bouwvergunning van 1925 door de familie Dhuyvetter als dank. Voorpuntgevel met hoekpilasters en getrapte daklijst. Spitsboog met ijzeren hek. Binnenin altaar en plaasteren Onze-Lieve-Vrouwebeeld.

• Kruishoutem, Gemeentearchief Kruishoutem, 874.1.

Auteurs: Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen

Aanvullende informatie

De kapel werd opgericht door de familie Dhuyvetter-Van der Meeren als dank voor het overleven van de bombardementen op de naastliggende hoeve tijdens de bevrijdingsfeesten van oktober 1918.