• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoeve met losse bestanddelen

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoeve

Beschrijving

In een straatbocht op de heuvelkam mooi ingeplante omhaagd hoevetje met meidoornhaag en ijzeren toegangshek aan betonnen pijlers. Met gras begroeid en beboomd erf met rechts bij de straat fonteintje van de Kattebeek.

Ten noorden, boerenhuis van zeven traveeën onder pannen zadeldak (nok loodrecht op de straat), in kern opklimmend tot eind 18de eeuw en mogelijk in oorsprong in vakwerk opgetrokken. Verankerde gewitte gevels op gepikte plint. Eén houten anker bewaard in achtergevel. Rechthoekige vensters met houten latei (sporen van houten tralies) en dorpels met tegels; nieuw houtwerk met kleine roedeverdeling en luiken. Rechthoekige deur onder verlengd pannendakje. Vergrote vensters in achtergevel.

Interieur met bewaarde zwarte tegelvloer, grote haard en zoldertrap. Linker kamer, oorspronkelijk weefkamer met voorheen vloer van gestampte aarde.

Ten oosten, dwarsschuur met open wagenhuis, deels van gewitte baksteen en nieuwe houten beschotten aan erf- en linker zijpuntgevel onder mank zadeldak (pannen, nok parallel aan de straat). Rechter zijpuntgevel met verluchtingsspleten. Centrale poort onder houten latei.

Ten zuiden, gewitte bakstenen bakhuis van het tweeledige type onder verspringende zadeldaken (pannen, nok loodrecht op de straat).