Herberg In de Oude Trompe

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Herberg In de Oude Trompe

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Herberg

Beschrijving

Gelegen aan de hoek met Trompestraat, voormalige herberg "In de Oude Trompe" ingeplant in de straatbocht; stopgezet in 1918. Verankerd, heden  geelgeschilderd bakstenen dubbelhuis van oorspronkelijk vijf, nu zes traveeën onder pannen zadeldak (nok parallel aan de straat), uit de tweede helft van de 18de eeuw. Grijsgeschilderde plint en geprofileerde daklijst. Rechthoekige vensters in gepleisterde doorlopende platte banden die ook de hoektravee aflijnen; duimen van vroegere luiken. Rechthoekige deur in dito omlijsting met twee treden. Links later toegevoegde travee met garagepoort. Rechts, stalletje onder lessenaarsdak.

• D'HUYVETTER R., De Kruishoutemse herbergen, s.l., s.d.

Auteurs: Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen