Hoevecomplex

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoevecomplex

Beschrijving

Oorspronkelijk één hoevecomplex ingeplant in de knik van de straat met vroegere boerenburgerhuis, knechtenverblijf, grote schuur en stallen gegroepeerd rondom een met gras begroeid erf. Behouden gewitte bakstenen hekpijlers in het noordwesten.

Ten zuidoosten, woonhuizen (nummer 8 en 10) van respectievelijk vier en zes traveeën onder verspringende zadeldaken (pannen, nok parallel aan de straat), uit de eerste helft van de 19de eeuw. Gewitte gevels op gepikte plint. Nummer 8 met hoge rechthoekige vensters, bewaard houtwerk en duimen en rechthoekige deur. Nummer 10 met grotendeels verbouwde vensters.

Ten zuidwesten aangebouwde voormalige stalvleugel, heden verbouwd tot woning.

Ten noordoosten, grote bakstenen dwarsschuur, rechter zijpuntgevel met jaarankers 1860. Brede korfboogpoorten in voor- en achtergevel. Zijpuntgevels met luchtspleten.