Wegkapel

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Wegkapel

Beschrijving

Neogotisch getinte wegkapel, schuin opgericht aan hoek Muizenholstraat in 1886, nu in verwaarloosde toestand. Rechthoekige kapel met driezijdige sluiting, onder steil leien zadeldak. Baksteenbouw met verwerking van hardsteen, voornamelijk in vlakke omlijsting van de muuropeningen. Spitsboogdeur en drielobbige oculus in voorpuntgevel, twee spitsbogige zijvensters. Toepassing van spaarvelden en lisenen. Nog deels leesbare geschilderde tekstband op boogveld deur: "..... van Jezus/ Ontfermt U onzer". Eenvoudig gemetst altaar, drie gepolychromeerde beeldsokkels, wandbepleistering met resten van neogotische decoratieve beschildering met imitatievoegen, rozetmotieven. Spitsbogig houten gewelf.

• Lierde vroeger, de dorpen waarin wij kinderen waren, Projectgroep Cultuur Lierde, 1992, p. 13.

Auteurs: Verbeeck, Mieke