• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis

Beschrijving

Herbouwd in 1920 als een vier traveeën breed enkelhuis met neo-Lodewijk XV-getinte lijstgevel, naar ontwerp van architect Fr. Vandeput.

Baksteenbouw met, boven de arduinen sokkel, een ruime verwerking van natuursteen voor het parement van de begane grond, de erker en het lijstwerk. Het vrij strakke gevelritme dat bepaald wordt door de imitatievoegen beneden, de cordons, de doorgetrokken lekdrempels en het verticaliserende middenrisaliet met gekoppelde tweelichten, wordt doorbroken door de gebogen lijnvoering van de erker met bekronende balustrade en de typerende venstervormen met omlijsting voorzien van oren en siersluitstenen. Benedenvensters vandaag fungerend als vitrines; het pand was eertijds voorzien van een centrale topconstructie.

• Stadsarchief Leuven, Modern Archief, dossier 76753 (bouwvergunning 12.03.1920).

Auteurs: Verloove, Claartje; Mondelaers, Lydie