Burgerhuis met smidse

Beschrijving

Woning met voormalige smidse van hoefsmidfamilie De Vleesschouwer. Burgerhuis van twee bouwlagen en zeven (?) traveeën onder schilddak (pannen, nok evenwijdig aan de straat), in begin 20ste eeuw aangepaste en vergrote kern uit tweede kwart 19de eeuw. Gecementeerde lijstgevel met imitatiebanden onder de puilijst, schijnvoegen erboven. Geveldecoratie met sluitstenen op begane grond, kleiner aantal bovenvensters in geriemde omlijstingen. Voordeur en getralied keldervenster in vlakke rechthoekige hardstenen omlijsting. Omlopende houten daklijst met brede kroonlijst op modillons met dropmotief.

Aan weerszij flankerende lage bijgebouwen onder pannen zadeldak wellicht opklimmend tot midden 19de eeuw; beide met gevelberaping. Links vroegere smidse met schuifpoort.

Het rechter bijgebouw is gesloopt.

Auteurs: Jacobs, Els