Semi-gesloten hoeve

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Semi-gesloten hoeve

Beschrijving

Hoeve van het semi-gesloten type uit de tweede helft van de 19de eeuw. IJzeren toegangshek tot gekasseide binnenkoer. Achterin gelegen boerenhuis binnenin met jaartal 1871 op moerbalk van samengestelde balklaag in woonkamer. Gecementeerde erfgevel (ten zuidoosten) met sterk verbrede vensters.

Ten noordoosten, nog merendeels houten dwarsschuur van vijf traveeën op bakstenen stoel en met bakstenen erfgevel; lemen vullingen naar verluidt in midden 20ste eeuw vervangen door horizontale beplanking. Groengeschilderd en ingekort houten wegkruis onder afdakje aan de straatkant, tegen zijaanbouw van de schuur.

Voorts kleinere bakstenen bijgebouwen met pannen zadeldak rondom het erf waaronder een bakhuisje aan de straat.