Café In Den Groenen Hond Koopman in Vee

Beschrijving

Vroeger café zogenaamd "In Den Groenen Hond Koopman in Vee", zie behouden gevelopschrift geschilderd in groen en wit op bepleisterde fries boven de voordeur. Eenvoudig bakstenen boerenwoning van vijf traveeën onder pannen zadeldak, uit de tweede helft van de 19de eeuw. Hoge gecementeerde plint met schijnvoegen. Beluikte getoogde vensters, dito deur met blind bovenlicht. Jonger venster rechts onder latei van vroeger opkamervenster. Belijnende tandlijst.

Links zijdelings en loodrecht erop achter aangebouwde afhangen met schuur.

Aanvullende informatie

De aangebouwde afhangen met schuur, links van de woning, zijn gesloopt en het gevelopschrift met "In Den Groenen Hond Koopman in Vee" is verwijderd.

Auteurs: Jacobs, Els