Boerenwoning

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Boerenwoning

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Boerenhuis

Beschrijving

Gewitte bakstenen boerenwoning van aanvankelijk zes traveeën waarschijnlijk uit de tweede helft van de 18de eeuw, later rechts uitgebreid met twee traveeën. Vlechtingen in linker zijpuntgevel. Zadeldak (nok parallel aan de straat, nieuwe pannen) en recent toegevoegde dakkapellen. Straatgevel afgelijnd door brede getrapte daklijst. Steekboogvormige vensters en voordeur van oorspronkelijk huis in rechthoekige bakstenen omlijstingen. Heden ramen in kunststof. Behouden samengestelde balklaag doch voorts sterk gewijzigd interieur. Loodrecht recente nieuwbouw op het achtererf vervangt vroegere schuur.