Hoeve in U-vorm

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoeve in U-vorm

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoeve

Beschrijving

Voormalige hoeve met U-vormige aanleg, grotendeels uit het derde kwart van de 19de eeuw. Rechthoekig binnenerf aan de straatzijde afgesloten door muur met hek tegenover rij van zes linden aan de andere straatkant. Bakstenen gebouwen onder zadeldaken (kunstleien en ook pannen voor de bijgebouwen); gewitte erfgevels op grijsgeschilderde plint.

Ten zuidoosten en loodrecht op de straat, boerenwoning van anderhalve bouwlaag en zes traveeën. Erfgevel (ten noordwesten) afgelijnd door bakstenen daklijst op rechte muizentand. Getoogde benedenvensters en dito deur (vernieuwd houtwerk) in omlijsting van gesinterde baksteen met oren en druiplijstje; rechthoekige bovenvenstertjes op kopse cordonlijst. Gelijkaardig omlijste lagere achterdeur. Naast nieuwe muuropeningen tevens gewijzigde binnenindeling doch behouden samengestelde balklaag.

Ten noordoosten, in het derde kwart van de 19de eeuw tot stallen verbouwde vroegere woning met kelder. Paardenstal in linker travee, binnenin gekasseid en met houten ruif boven voederbak.

Puin van bakhuis naast aangebouwde loods in de achtertuin.