Semigesloten hoeve

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Semigesloten hoeve

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Semi-gesloten bakstenen hoeve

Beschrijving

Semigesloten bakstenen hoeve uit het vierde kwart van de 19de eeuw en het eerste kwart van de 20ste eeuw, teruggaand op oudere kleinere hoeve. Rechthoekige binnenplaats gekasseid rondom vroegere mestvaalt, nu grasperk.

Zijdelings aan de straat palend boerenhuis van anderhalve bouwlaag, volgens sporen in straatpuntgevel vergroting uit het vierde kwart van de 19de eeuw van woning van één bouwlaag Ruitvormige verankeringen met bout typerend voor eind 19de eeuw. Erfgevel (op het zuidoosten) met verwerking van hardsteen onder meer omlijsting deur en keldervensters, hoek- en boogstenen van benedenvensters in diamantkopvorm.

Ten westen, in L-vorm aangebouwde stallen en jongere schuur met bieten- en aardappelkelder.

Ten zuidoosten, wagenhuis met paardenstal; geïncorporeerde bakoven met aan de achtergevelzijde uitspringende oven onder zadeldak.