Wegkapel

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Wegkapel

Beschrijving

Wegkapel aan de straat gelegen, in zuidelijke erfhoek van aangepaste voormalige hoeve (nummer 17). Volgens het kadasterarchief gebouwd in 1912 gelijktijdig met de totale heropbouw van de bijhorende woning, een zijdelings aan de straat palend boerenburgerhuis van anderhalve bouwlaag. Rechthoekige kapel onder zadeldak met idem pannen (type Oegstgeesterpannen) als de woning. Gewitte en deels gecementeerde baksteenbouw. Voorpuntgevel met ijzeren topkruis. Brede korfboogdeur met ijzeren hek en geprofileerde booglijst op imposten, geflankeerd door pilasters. Onleesbaar geworden opschrift rechts in sokkel. Zijgevels bovenaan afgewerkt met tandlijsten.

Interieur. Wanden en spitsbogige beeldnis van interieur bezet met faiencetegels met bloemenfriezen. Korfbogig gewelf met houten bekleding. Een groot kruismotief in vloer van witte, grijze en rode vierkante tegels. Getrapt altaar met marmerbekleding. Gepolychromeerd Heilig Hartbeeld in nis.