Semigesloten hoeve

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Semigesloten hoeve

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Semi-gesloten hoeve

Beschrijving

Semigesloten hoeve met U-vormige aanleg aan ijzeren hek, volgens kadasterarchief minstens opklimmend tot het eerste kwart van de 19de eeuw; boerenwoning in het vierde kwart van de 19de eeuw vergroot in oostelijke richting en circa het tweede kwart van de 20ste eeuw voorzien van dwarsschuur. Gekasseid en gebetonneerd erf omgeven door jongere bakstenen bedrijfsgebouwen onder zadeldaken (pannen).

Naar het zuiden georiënteerde boerenwoning van zes traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (pannen, nok loodrecht op de straat). Sobere lijstgevel op gecementeerde plint; rechte en overhoekse muizentandlijst onder de hanggoot. Licht getoogde deur gevat in gesinterde bakstenen omlijsting op oren en met tandfries. Vernieuwd houtwerk.

Ten oosten, aan de straat, dwarsschuur en koeienstal met aalpomp aan erfzijde; bakstenen troggewelven tussen ijzeren I-balken in de stal.

Ten westen, dwarsschuur met aangebouwde garage.

Ten noorden, verbouwd bakhuis; ontmantelde oven.