Gesloten hoeve

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Gesloten hoeve

Beschrijving

Lager ten opzicht van het straatniveau gelegen gesloten hoeve. Volgens kadastergegevens minstens opklimmend tot het eerste kwart van de 19de eeuw, mogelijk ouder (zie houten anker boven voordeur). Aan de straat, boerenwoning van zeven traveeën met aan weerszij aansluitende bijgebouwen onder doorlopend zadeldak (heden kunstleien, voorheen stro, nok parallel aan de straat), overstekend op schoorstukken boven de rechthoekige voordeur. Verankerde en gecementeerde lijstgevel met rechthoekige vensters op arduinen lekdrempels. Vernieuwd houtwerk. Sterk verbouwde achtergevel met tand- en overhoekse daklijst en sporen van geprofileerd druiplijstje.

Gekasseid erf achter de woning, volledig ingesloten door gewitte bakstenen bedrijfsgebouwen met zadeldaken (pannen, golfplaten).

Ten oosten, dubbele dwarsschuur; versteend vakwerk met resterende stijlen, sporadisch met aansluitende schoren van overstekende dakrand; ankerbalken in poortkozijnen; tussenschotten met lemen vulling in houten skeletstructuur van gewijzigd gebint.

Ten westen, tweede dwarsschuur met paardenstal.

Ten zuiden, varkensstal en bakoven.