Café 't Oud Lindeken

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Café 't Oud Lindeken

Beschrijving

Voormalig café zogenaamd "'t Oud Lindeken", heden woonhuis. Huidig uitzicht einde 19de eeuw - begin 20ste eeuw. Volgens kadastergegevens in kern minstens opklimmend tot het eerste kwart van de 19de eeuw, verbouwd in het vierde kwart van de 19de eeuw en het eerste kwart van de 20ste eeuw. Dubbelhuis van twee bouwlagen en vijf traveeën onder zadeldak (kunstleien, nok parallel aan de straat). Verankerde gecementeerde lijstgevel met schijnvoegen op een blauwgeschilderde plint. Symmetrische gevelopbouw geaccentueerd door geprofileerde pui-, hardstenen cordon- en houten kroonlijst op klossen. Licht getoogde deur en vensters op dorpels; bovenvensters gevat in geprofileerde omlijsting met siersluitsteen; drie blinde vensters met pseudo-T-ramen op de bovenverdieping. Vernieuwd houtwerk.