Drie boerenarbeiderswoningen

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Boerenarbeiderswoningen

Beschrijving

Drie aaneengebouwde boerenarbeidershuisjes van één bouwlaag onder doorlopend zadeldak (pannen, nok loodrecht op de straat). Witgeschilderde verankerde bakstenen gevels met getrapte daklijst en gepikte plint, mogelijk opklimmend tot het vierde kwart van de 18de eeuw (zie de Ferrariskaart van 1771-1778).

Nummer 43. Meest authentieke huisje; vier traveeën met links aangebouwde stal annex schuur. Bakstenen tussenmuur woonhuis - stal met leem bestreken. Licht getoogde vensters met opgeklampte luiken; rechthoekige deur met houten latei; lelievormig anker. Samengestelde balklaag met uitgewerkte moerbalk. Linde tgov. stal, tweede inmiddels geveld.

Nummer 45. Sterk verwaarloosd en verlaten. Voordeur gevat in natuurstenen omlijsting.

Nummer 47. Aan straat palend, gemoderniseerd onderkelderd enkelhuis, voorzien van extra halve bouwlaag, onder afgewolfd dak.