Calvariekapel

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Calvariekapel

Beschrijving

Calvariekapel, aan straat gelegen bij nummer 1, op kruising met Vunk- en Roensveldstraat. Volgens overlevering uit het eerste kwart van de 20ste eeuw. Open bakstenen wegkapel onder zadeldak (pannen) met ijzeren topkruis. Voorpuntgevel afgewerkt met pilasters en klimmende boogfries met verwerking van gesinterde en rode baksteen. Hoge rondboog met laag ijzeren hek. Zijgevels versierd met getrapte daklijst. Gepolychromeerde houten Calvarie-beeldengroep, waarvan Onze-Lieve-Vrouw en Heilige Johannes door plaasteren exemplaren vervangen, voor bepleisterde en beschilderde achtergrond, met opschrift "JEZUS NAZARENUM REX JUDAEORUM". (Inmiddels oorspronkelijke toestand verminkt door grondige renovatie: beplankt gewelf, wanden gecementeerd, nieuwe stenen vloer, bedaking vernieuwd).

• Informatie verstrekt door Dhr. L. De Temmerman.