Burgerwoning

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerwoning

Beschrijving

Burgerwoning uit 1907, opgetrokken in baksteen met verwerking van blauwe hardsteen, similisteen en wit geglazuurde baksteen en opgevat als een enkelhuis van twee traveeën, een tot garage omgevormd souterrain en twee bouwlagen onder een zadeldak. De lijstgevel met jugenstil-inslag wordt gekenmerkt door de brede venstertravee met rechthoekige muuropeningen en de smallere deurtravee met boogvormige muuropeningen, de decoratieve patronen en banden in wit geglazuurde baksteen en het hoefijzerboogvormig bovenlicht met glas in lood boven de deur. Voorts typerend zijn de lage rustica-plint, het gebogen balkon met smeedijzeren balustrade en de fraaie kroonlijst op uitgelengde modillons.

Met uitzondering van de in 1947 toegevoegde garagepoort, bleef het oorspronkelijk schrijnwerk bewaard.

Auteurs: Verloove, Claartje; Mondelaers, Lydie