Stadswoning

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Stadswoning

Beschrijving

Breedhuis van het enkelhuistype, uitspringend ten opzicht van de rooilijn. Gedateerd op de deurlatei 1783, doch oudere kern, te oordelen naar de smeedijzeren, 17de-eeuwse muurankers met krullen. Bakstenen gebouw van drie traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (mechanische pannen), thans voorzien van een recent bakstenen parement. Lijstgevel met laat-classicistische ordonnantie en Lodewijk XVI-reminiscenties: rechthoekige muuropeningen in een kalkstenen omlijsting, met een gesculpteerde imitatiesluitsteen met gestileerd bloemmotief. De vensters hebben een sponningbeloop en duimen, de deur heeft een verzogde profilering en een gesculpteerde fries op de latei.

Zijgevels met aandak en vlechtingen.