• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoeve

Hoeve met oude vestiging, één van de eerste ontginningen in dit gebied tussen Aldeneik en Ophoven.

Reeds aangeduid als een langgestrekte hoeve op de Ferrariskaart (1771-77). In de Atlas van de Buurtwegen (1845) een tweeledige hoeve. Hiervan bleef alleen de noordwestvleugel bewaard. De oude kern bleef bewaard, getuige de linkerzijgevel met mergelstenen gevelsteen met datering 1769. De dakhelling werd echter gewijzigd, en de huidige ordonnantie dateert uit de tweede helft van de 19de eeuw.

Bakstenen gebouw onder zadeldak (mechanische pannen), vijf traveeën en één bouwlaag met uitspringende linkertravee (stal).

Gecementeerde plint. Dropmotief onder de dakrand. Getoogde muuropeningen; in de achtergevel rechthoekige muuropeningen in houten kozijnen. De linkerzijgevel heeft een aandak en twee rijen vlechtingen, de onderste van de oorspronkelijke zijgevel.