Burgerhuis in eclectische stijl

Beschrijving

Breedhuis in eclectische stijl van circa 1910. Dubbelhuis van drie traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (mechanische pannen).

Bakstenen gebouw met lijstgevel op breukstenen) plint; verhoogde begane grond. Banden van lichtgele baksteen. Boogfriezen boven de beide bouwlagen, afgewerkt met gele en helderrode baksteen. De middentravee is verhoogd door middel van een dakvenster in een ingezwenkte geveltop; smeedijzeren bekroning. Rechthoekige vensters met ontlastingsbogen van gele en helderrode baksteen; oorspronkelijk houtwerk. Rechthoekige deur in een verdiept portaal; gelijkaardige ontlastingsboog; oorspronkelijk houtwerk.

Linkerzijgevel met gelijkaardige afwerking. Beide zijgevels met aandaken (728).