Ensemble van stadswoningen

Beschrijving

Naar ontwerp van F. Smeesters gebouwd ensemble, gevormd door een hoekwoning van zes traveeën - twee aan de Brouwersstraat, één afgeschuinde hoektravee en drie aan de Fonteinstraat-, waarbij oorspronkelijk een bakstenen tuinmuur aansloot, en vier woningen van telkens twee traveeën in repetitief schema. De lijstgevels van de twee bouwlagen hoge panden zijn sterk horizontaal geleed door de hardstenen plint, het decoratief spel van banden in witte baksteen, de hardstenen lateien en lekdrempels, en de kroonlijst, in nummer 93-95 nog in zijn oorspronkelijke vorm met sierlijke modillons. Voorts kenmerkend zijn de hardstenen deuromlijsting en de sierlijke ontlastingsbogen met diamantkopvormige sluitsteen en krulmotief op de hoekblokken. Grotendeels bewaard schrijnwerk.

Auteurs: Verloove, Claartje; Mondelaers, Lydie