Burgerhuis Villa Jeanne

Beschrijving

"VILLA JEANNE", burgerhuis van 1930 naar ontwerp van architect René Derleyn en gebouwd door aannemer E. Verkempinck (Conterdam). Onderdeel van interbellumensemble Graaf de Smet de Naeyerlaan nummers 52-56, 60-70, 74-80, 84-98.

Enkelhuis van twee/één travee(ën) en vier bouwlagen onder plat dak. Rode bakstenen lijstgevel op arduinen plint, gedomineerd door doorlopende driezijdige erker; cementering voor fronton en art-decogetinte versiering, zie gestileerde florale fries aan kroonlijst, motief in smeedijzeren balkonleuning boven de erker. Rechthoekige muuropeningen; schrijnwerk vervangen behalve bij deur.

• Kadasterarchief West-Vlaanderen te Brugge, 207: Mutatieschetsen, Oostende, 1930/83.

Auteurs: Delepiere, Anne Marie; Kerrinckx, Hans; Hooft, Elise; Callaert, Gonda