Burgerhuis Villa Carlo

Beschrijving

"VILLA CARLO", interbellumwoning gebouwd in 1928. Onderdeel van interbellumensemble Graaf de Smet de Naeyerlaan nummers 52-56, 60-70, 74-80, 84-98.

Enkelhuis van twee traveeën en twee bouwlagen op souterrain, gevat onder een pseudo-mansardedak met twee dakvensters. De rode, bakstenen lijstgevel wordt getypeerd door een breed driezijdig vensterrisaliet; lage arduinen plint met voetenschraper. Rechthoekige vensteropeningen met bewaard schrijnwerk: schuiframen met gedeelde bovenlichten, op bel-etage centraal een deurvenster. Voordeur rechthoekig, rondbogig omlijst bovenlicht, houtwerk bewaard.

• Kadasterarchief West-Vlaanderen te Brugge, 207: Mutatieschetsen, Oostende, 1928/104.

Auteurs: Delepiere, Anne Marie; Kerrinckx, Hans; Hooft, Elise; Callaert, Gonda