Burgerhuis Heidi

Burgerhuis met inslag van nieuwe zakelijkheid "HEIDI", opgetrokken volgens kadaster in 1936.

Deels verhard voortuintje met lage bakstenen ommuring en fraai ijzeren hekwerk tussen bakstenen pijlers. Enkelhuis van drie bouwlagen en twee ongelijke traveeën. Licht risaliserende lijstgevel met verzorgde baksteenarchitectuur met typisch gebruik van onder meer getrapte profielen; verwerking van donkere tegels voor onder meer doorlopende onder- en bovendorpels. Gemarkeerd door uitkragend vensterregister op bovenverdieping met aansluitend afgeschuind zijbalkon onder gevelbreed balkon. Aflijnende gootlijst. Rechthoekige muuropeningen; vernieuwd schrijnwerk. Rechthoekige inkompartij met deels beglaasde deur voorzien van gestileerd gietijzeren hekwerk. Trappenbordes met afgerond zijmuurtje en dito zijlicht waarin glas-in-loodinvulling met geometrische motieven.

Auteurs: Delepiere, Anne Marie; Kerrinckx, Hans; Hooft, Elise; Callaert, Gonda