Afgeschuind hoekpand

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Afgeschuind hoekpand

Beschrijving

Afgeschuind hoekpand daterend van na de aanleg van de Jozef II-straat in 1896. Drie verjongende bouwlagen en in totaal zes traveeën onder pannen zadeldak. Lijstgevel met neoclassicistische inslag, getypeerd door een horizontale belijning en een karakteristiek decor. Zie de bepleistering met schijnvoegen en muurbanden, de tot cordons doorgetrokken lekdrempels, de omlijstingen van de bovenvensters - thans gedicht in de hoektravee - met entablementen en siersluitstenen en, ten slotte, het typische panelendecor. Fraaie en nog goed bewaarde houten winkelpui van 1908, met hoekingang en zijvitrines. Voorts privé-ingang in de tweede travee aan Jozef II-straat. Vernieuwde kroonlijst.

• Stadsarchief Leuven, Modern Archief, dossier 69624 (bouwvergunning 16.01.1908).

Auteurs: Verloove, Claartje; Mondelaers, Lydie