Neoclassicistisch burgerhuis

Beschrijving

Vergund in 1877, neoclassicistisch rijhuis van het type enkelhuis, drie bouwlagen en drie traveeën onder zadelbedaking. Gaaf bewaarde lijstgevel met een strakke opbouw, heden evenwel ontpleisterd boven een volledig met hardsteen beklede begane grond. Karakteristieke horizontaliserende belijning door imitatiebanden beneden, de puilijst, tot cordons doorgetrokken lekdrempels en de beëindiging door een houten kroonlijst met klossen en modillons. Geriemde arduinen omlijstingen voor de bovenvensters en een dito balusterbalkon voor het deurvenster. Voorts nog behouden origineel schrijnwerk, en in de onderbouw, keldergaten en een voetschraper.

• Stadsarchief Leuven, Modern Archief, dossier JL 99 (bouwvergunning 17.05.1877).

Auteurs: Verloove, Claartje; Mondelaers, Lydie