Reeks winkelhuizen

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Reeks winkelhuizen

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Reeks van drie winkelhuizen

Beschrijving

Opgetrokken als één geheel en daterend van 1892, reeks van drie rijhuizen met drie bouwlagen en in het totaal zeven traveeën, onder zadeldak. Eclectische lijstgevel met contrasterend gebruik van rode en grijze baksteen, witte natuursteen en blauwe hardsteen en een klassieke opstand met cordongeleding en getoogde bovenvensters in een bandomlijsting met diamantkopsleutel, in nummer 235 later gewijzigd in deurvensters met balkon. Begane grond oorspronkelijk voorzien van drie winkelpuien met pilasterindeling - nog ten dele behouden in nummer 235 - en een poort in de uiterst rechtse travee.

• Stadsarchief Leuven, Modern Archief, dossier 53181 (bouwvergunning 04.07.1892).

Auteurs: Verloove, Claartje; Mondelaers, Lydie