Modernistisch handels- en appartementsgebouw

Beschrijving

In 1939 gebouwd als een vier bouwlagen hoog modernistisch handels- en appartementsgebouw onder plat dak, in de winkelpui gesigneerd architect T. Vanderstraeten. Vrij opvallende gevelopstand van okergele baksteen met contrasterend lijstwerk van blauwe hardsteen, met kenmerkende asymmetrische compositie bekomen door de horizontale driedelige vensterregisters en de smalle verticale lichtstrook van de trapkoker, met afwijkende niveau-indeling en een beglaasde polygonale erker onder dito reling. Behouden metalen roedeverdeling en deels de winkelpui; privé-ingang links.

• Stadsarchief Leuven, Modern Archief, dossier 99769 (bouwvergunning 06.04.1939).

Auteurs: Verloove, Claartje; Mondelaers, Lydie