Stadswoningen

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Stadswoningen

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Drie stadswoningen

Beschrijving

Drie rijhuizen, vermoedelijk in het midden van de 19de eeuw als één geheel opgetrokken met drie bouwlagen en zes traveeën, onder een doorlopend zadeldak. Oorspronkelijk volledig bepleisterde en beschilderde lijstgevel, heden ontpleisterd in nummer 21 en 23. Sobere neoclassicistische doorsnee-opstanden met licht getoogde en rechthoekige vensters, in de bovenste bouwlaag met cordonvormende lekdrempels. Doorlopende houten kroonlijst. Aangepaste horecapuien: nummer 25 tot 1894 met koetspoort in de eerste en venster in de tweede travee.

Auteurs: Verloove, Claartje; Mondelaers, Lydie