• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerwoning

Beschrijving

Door A. Devos in 1912 opgetrokken burgerwoning met een lijstgevel in eclectische stijl, gekenmerkt door een smalle deurtravee naast een risalietvormig uitgewerkte bredere travee op een hardstenen plint met steekboogvormig keldergat en een fraai buikig balkon in gietijzer. Stijltypisch is het picturale spel van lijnen en ontlastingsbogen in witte en rode baksteen, de rondboogvensters in de derde bouwlaag, de kroonlijst op hoge voluutconsoles en het art-nouveau-getint schrijnwerk met gebogen roeden.

• Stadsarchief Leuven, Modern Archief, dossier 73943 (bouwvergunning 08.06.1912).

Auteurs: Verloove, Claartje; Mondelaers, Lydie