Stadswoningen

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Stadswoningen

Beschrijving

Rijhuizen van twee traveeën en twee bouwlagen, in 1902 als één geheel gebouwd naar de plannen van G. Decock, en opgevat als enkelhuizen met lijstgevels die horizontaal geleed worden door een hardstenen plint, een cementering met imitatiebanden, cordons, uitspringende lekdorpels en een fries met cassetten onder de kroonlijst. Typerend zijn de geriemde vensteromlijstingen met oren en guirlandes, de borstweringen met spiegels en schijfmotief, de traditionele en Franse balkons met smeedijzeren balustrade en de fries van cassetten en schijfmotief in nummers 113-115. Fraaie deur met bovenlicht in nummers 113-115.

• Stadsarchief Leuven, Modern Archief, dossier 64232 (bouwvergunning 29.05.1902).

Auteurs: Verloove, Claartje; Mondelaers, Lydie