• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerwoning

Beschrijving

In 1907 naar ontwerp van G. Decock gebouwde burgerwoning van drie traveeën en drie bouwlagen onder een zadeldak met recente dakkapel. De bakstenen lijstgevel wordt gekenmerkt door een hoge geprofileerde plint in hardsteen, het spel van lijnen in witte baksteen, de grote rechthoekige poort van metaal en glas, balkons op voluutconsoles met een decoratieve gietijzeren balustrade en een houten kroonlijst op sierlijke modillons. Voorts eenvoudige hardstenen poortomlijsting, dito lateien, waterlijst, cordon, sluitstenen en oren.

• Stadsarchief Leuven, Modern Archief, dossier 69356 (bouwvergunning 19.09.1907).

Auteurs: Verloove, Claartje; Mondelaers, Lydie