• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis

Beschrijving

Naar een ontwerp van architect Georges Decock uit 1938 opgetrokken burgerhuis met een lijstgevel van drie bouwlagen onder een plat dak met hardstenen kroonlijst. De trapsgewijs verheven en hoger opgetrokken bovenbouw heeft in iedere bouwlaag telkens vier rechthoekige vensteropeningen gescheiden door kunststenen zuiltjes met vierkante voet en kapiteel, die steunen op een doorlopende hardstenen dorpel, en een doorlopende latei dragen. Het originele houten schrijnwerk van de vensters heeft een horizontale verdeling en gekleurd glas in lood volgens geometrisch motief in de bovenlichten. Op de begane grond worden het verdiept inkomportaal met dubbele houten deur met diefijzer en het brede guillotinevenster omvat door een kunststenen kader op een tot borstweringshoogte opgetrokken hardstenen plint.

• Stadsarchief Leuven, Modern Archief, dossier 99365 (bouwvergunning 04.10.1938).

Auteurs: Verloove, Claartje; Mondelaers, Lydie