Kapel van Onze-Lieve-Vrouw van Lourdes

Beschrijving

Gebouwd in 1879 door de familie Indekeu-Dekkers. Rechthoekig gebouw van twee traveeën met driezijdige sluiting. Bakstenen gebouw onder zadeldak (leien), voorzien van een klokkenruiter met windvaan; gecementeerde plint. De zijgevels zijn afgewerkt met bakstenen pilasters en dropmotieven onder de dakrand. Twee spitsboogvensters in elke zijgevel, met hardstenen lekdrempel. De voorgevel is een puntgevel, waarvan de punt vernieuwd schijnt. Spitsboogportaal waarin een spitsboogdeur, geflankeerd door spitsboogvenstertjes. Boven het portaal een hardstenen gevelsteen met opschrift: TER EERE O.L.VROUW/ VAN LOURDES EN TER/ NAGEDACHTENIS VAN/ P.J. INDEKEU/ OP GERICHT DOOR/ INDEKEU-DEKKERS/ 1879.

Bepleisterd interieur met neogotische glasramen en een Onze-Lieve-Vrouw-van-Lourdesgrot.