Sint-Brigidakapel

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Sint-Brigidakapel

• is aangeduid als beschermd monument Sint-Brigidakapel

Beschrijving

Volgens een gevelsteen is de kapel gedateerd 1830. Er bevond zich geen ouder gebouw op deze plaats. Voorheen belangrijk bedevaartsoord met broederschap van Sint-Brigida en feestdag op 1 februari. Sint-Brigida wordt vereerd als beschermheilige van het vee.

Rechthoekige kapel van één travee onder zadeldak (kunstleien). Gecementeerd bakstenen gebouw. Een klein korfboogvenster in elke zijgevel. De voorgevel springt in als een portaal, de dakrand afgewerkt met een houten windbord. Korfboogportaal, voorzien van het oorspronkelijk houtwerk met houten tralies. De achtergevel is voorzien van aandak en topstuk.

Twee linden achter de kapel.

Bepleisterd interieur.