Kapel

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Kapel

Beschrijving

Deze kapel op de hoek met de Hoogmolenweg vervangt een zeer oude kapel, die aan de overkant van de straat lag; zij staat reeds aangeduid op de Ferrariskaart (1771-77) en in de Atlas van de Buurtwegen (1845). De huidige kapel dateert uit het vierde kwart van de 19de of het begin van de 20ste eeuw; het open portaal is een recente verbouwing.

Rechthoekige kapel van twee traveeën onder zadeldak (kunstleien). Beraapt bakstenen gebouw, met aandak aan voor- en achtergevel. Thans opengewerkt portaal op zuiltjes. Rondboogvenster in elke zijgevel. Getoogd portaal.

Bepleisterd interieur.

Mobilair: barok (?) altaar, eik (eerste helft 18de eeuw?), waarschijnlijk afkomstig uit de verdwenen, oude kapel.