Neoclassicistisch ensemble

Beschrijving

Ensemble van drie neoclassicistische burgerhuizen, getekend in 1906 door architect en landmeter Rodolphe Frank, voor L. Stynen, wonende in de Provinciestraat 303.

De centrale woning op nummer 9 heeft een hoger opgaande gevel en is geflankeerd door de identieke nummers 7 en 11. De burgerhuizen tellen twee of drie (nummer 9) traveeën en drie bouwlagen onder zadeldak. Bepleisterde en beschilderde lijstgevels met neo-Lodewijk XVI-decor, wat deels verdwenen is bij nummer 9. Begane grond met imitatievoegen. Rechthoekige vensters in entablement op tweede, onder gestrekte waterlijst op derde bouwlaag (nummers 7 en 11). Nummer 9 met centraal balkon. Festoenen en cartouches.

Auteurs: Plomteux, Greet; Steyaert, Rita; Hooft, Elise