Hennenkapel

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hennenkapel

Beschrijving

Kapel, horend bij de hoeve Hennen, op de hoek met de Binnenweg. Gebouwd in 1838 door Cornelis Tissen bij zijn vertrek naar Amerika. Gedateerd 1838. Gerestaureerd in 1978. Rechthoekige kapel met driezijdige koorsluiting. Bakstenen gebouw onder zadeldak (kunstleien). Licht uitspringende steunberen. Overhoekse muizentandfries onder de dakrand. Halfrond venstertje in elke zijgevel. Voorgevel voorzien van aandak met schouderstukken en topstuk. Getoogd portaal met mergelstenen sluitsteen; hierin de deur met het oorspronkelijk houtwerk, voorzien van houten tralies. Boven het portaal een mergelstenen gevelsteen met opschrift: ANNO/ 1838.

• S.N., Waar men gaat langs onze wegen, ed. Geschied-en Heemkundige Kring-Kinrooi, Nieuwkerken, 1981, p. 48.