Meisjesschool Sint-Anna

Beschrijving

Meisjesschool tot 1963, thans Parochiecentrum Kessenich. In 1913 vestigen de zusters van het Heilig Hart van Maria uit Hannuit zich te Kessenich om een meisjesschool te leiden. Zelf vestigen zij zich in de kapelanie, confer nummer 48, waar aanvankelijk ook de school is ondergebracht.

Langgestrekt gebouw van achttien traveeën en één bouwlaag onder schilddak (mechanische pannen), van 1925. Baksteen op gecementeerde plint. Gecementeerde afwerking. Deur in middenrisaliet met puntgevel. Rechthoekige vensters. Rondboogdeuren. Boven de deur in het risaliet een gevelsteen met opschrift: MEISJESSCHOOL/ ST. ANNA/ ANNO 1925. Lager, inspringend aanbouwsel van één travee onder schilddak tegen de rechterzijgevel.

• S.N., Waar men gaat langs onze wegen, ed. Geschied- en Heemkundige Kring Kinrooi, Nieuwkerken, 1981, p. 67.
  • HENKENS P., Geschiedenis van Kessenich, Kessenich, 1979, p. 230.