Rij arbeiderswoningen

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Arbeiderswoningen

Beschrijving

Rijtje arbeidershuisjes uit eind 19de eeuw - begin 20ste eeuw van één bouwlaag onder pannen zadeldak. Eenvoudige bakstenen lijstgevels met aflijnende bakstenen fries. Nummer 29 met gecementeerd parement. Getoogde muuropeningen met deels behouden schrijnwerk, nummer 23 en 27 met ramen met roedeverdeling. Nummer 25 sterk verbouwd.

Auteurs: De Gunsch, Ann; De Leeuw, Sofie

Aanvullende informatie

Van het voormalige ensemble (nummers 23-29) ondergingen de twee linker panden (nummers 23 en 25) verbouwingen en de twee rechter panden (nummers 27 en 29) werden gesloopt en vervangen door nieuwbouw.

Auteurs: Jacobs, Els