Herberg De Molenwal

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Herberg De Molenwal

Beschrijving

Voormalige herberg "De Molenwal" reeds vermeld in het renteboek van 't Goet te Wickele (1759) als "herberghe genaempt den Meulenwal". Dubbelhuis van één bouwlaag onder pannen zadeldak. Verankerde baksteenbouw met witgekalkt parement op gecementeerde en geschilderde plint. Vermoedelijk later toegevoegd portaal onder zadeldakje. Dak sterk overstekend aan de achterzijde en rustend op korbelen. Links lagere aanbouw in pseudo vakwerk en aansluitend bakstenen muur en ijzeren hek.

• DEBUSSERÉ J., GHESQUIRE H., VANNESTE M., Herbergen te Gullegem, Deel 2, in De Meiboom, jg. 16, nr. 1, 1999, p. 20.

Auteurs: De Gunsch, Ann; De Leeuw, Sofie