• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoeve

Beschrijving

Voormalige hoeve, ten minste daterend uit de eerste helft van de 19de eeuw, mogelijk met oudere kern uit de 17de eeuw (muurankers). De voorgevelordonnantie dateert uit het vierde kwart van de 19de eeuw. Woonhuis van het dubbelhuistype, drie traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (mechanische pannen). Bakstenen gebouw op verhoogde begane grond; gecementeerde plint. Smeedijzeren, S-vormige muurankers. Getoogde muuropeningen, de vensters met hardstenen lekdrempels. Rechterzijgevel met aandak en vlechtingen. Het dienstgebouw was een dwarsschuur en waarschijnlijk stal, en staat reeds aangeduid in de Atlas van de Buurtwegen (1844). Witgekalkt bakstenen gebouw onder zadeldak (mechanische pannen). Gedichte korfboogpoort. Zijgevels met aandak, vlechtingen en topstuk.