• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis

Beschrijving

Burgerhuis, mogelijk voormalige hoeve, van 1813. Enkelhuis van drie traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (mechanische pannen). Bakstenen gebouw met gecementeerde voorgevel. De voorgevelordonnantie dateert uit een latere periode, mogelijk eind 19de-begin 20ste eeuw, de periode van de cementering. De mergelstenen banden in de achtergevel en de smeedijzeren muurankers met krullen zijn hergebruikt materiaal van een ouder gebouw, mogelijk één dat verwoest werd tijden de brand van 1811. Zijgevels met aandak, vlechtingen en topstuk. Tegen de linkerzijgevel een aanbouwsel van één bouwlaag en één travee onder zadeldak; gecementeerde baksteenbouw. Linkerzijgevel met aandak; in de geveltop, een mergelstenen gevelsteen met datering 1813. Resten van de oude boomgaard achter en naast het huis.