U-vormige hoeve

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed U-vormige hoeve

Beschrijving

Resten van een belangrijke, U-vormige hoeve, als dusdanig aangeduid op de Ferrariskaart (1771-77) en in de Atlas van de Buurtwegen (1846). Van de oude kern, die zeker opklimt tot de eerste helft van de 18de eeuw, rest slechts de schuur, aan de rechterzijde van het erf; de overige gebouwen zijn recent. In zijn huidige vorm een langsschuur van witgeschilderde baksteen onder steil zadeldak (nok loodrecht op straat, mechanische pannen). Smeedijzeren muurankers met krullen. Gewijzigde schuurpoort in de gevel aan straatzijde. Zijgevels met aandaken en vlechtingen. Resten van een haaks dienstgebouw aan straatzijde, eveneens met oude kern.