Alleenstaand burgerhuis

Beschrijving

Alleenstaand burgerhuis van het dubbelhuistype, drie traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (mechanische pannen). Gebouwd eind 19de-begin 20ste eeuw in eclectische stijl. Bakstenen gebouw op verhoogde begane grond; hard- en breukstenen plint. Middentravee met trapgevelvormige verhoging; lisenen; rondboogfries onder de kroonlijst; banden van gele baksteen; hardstenen lijst. Rechthoekige vensters, de ontlastingsboog afgewerkt met hardsteen en gele baksteen; tegeldecoratie in het boogveld; houten lateien en hardstenen lekdrempels. Getoogde deur in een rechthoek, hardstenen omlijsting. Aangebouwde travee tegen de rechterzijgevel, voorzien van een rechthoekige poort onder metalen I-balk met ontlastingsboog.