Hoeve De Kamp

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoeve De Kamp

• is aangeduid als beschermd monument Hoeve De Kamp en omgeving

Beschrijving

Geboortehuis van de historicus kanunnik dr. J. Coenen (1870-1958). Langgestrekte hoeve uit het midden van de 19de eeuw. Boerenburgerhuis van het dubbelhuistype, vijf traveeën en twee bouwlagen onder zadeldaken (mechanische pannen). Witgeschilderd bakstenen gebouw op gecementeerde plint. Rechthoekige vensters met hardstenen latei en lekdrempel, beluikt op de benedenverdieping Rechthoekige deur in een hardstenen omlijsting. Zijgevels met aandaken en vlechtingen.

Het dienstgebouw is een links bij het woonhuis aansluitende vleugel van één bouwlaag onder zadeldak (Vlaamse pannen). Witgeschilderde baksteenbouw, voorzien van een rondboogpoort en een recent venster. Linkerzijgevel met aandak, vlechtingen en topstuk.