• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoeve

• is aangeduid als beschermd monument Langgestrekte hoeve, gedateerd 1778

Beschrijving

Gaaf bewaarde, langgestrekte hoeve van 1778, nok loodrecht op de straat. Woonhuis met aansluitende stal aan straatzijde, langsschuur aansluitend, maar hoger dan het woonhuis, en iets breder, om plaats te maken voor de poort.

Woonhuis en stal van zes traveeën en een bouwlaag onder zadeldak (Vlaamse pannen). Bakstenen gebouw op gecementeerde plint. Het woonhuis behield de traditionele indeling met ingang tussen woonhuis en stal, waarbij het woonhuis waarschijnlijk bestaat uit twee aansluitende vertrekken, oorspronkelijk verwarmd door een gemeenschappelijke schouw; deze werd later verplaatst naar de zijgevel aan straatzijde. Jaarankers met datering 1778 in de voorgevel. Twee getoogde vensters in houten kozijn, voorheen beluikt. Rechthoekige deur in houten kozijn met bovenlicht. Gewijzigde staldeur en een klein, getralied stalvenster in houten kozijn. Twee kleine getoogde zoldervensters in de zijgevel aan straatzijde, die voorzien is van aandak en vlechtingen; een getoogd venster in houten kozijn is thans verdwenen.

Ruime, bakstenen langsschuur onder zadeldak (Vlaamse pannen). Korfboogpoort in de rechterzijgevel. Zijgevels met aandak, vlechtingen en topstuk.