Beschrijving

Brouwerij, in bedrijf tot circa 1930. Hoeve met losse bestanddelen, als dusdanig aangeduid in de Atlas van de Buurtwegen van 1845; op de Ferrariskaart 1771-77 aangeduid als L-vormig.

Van de oude kern bleven weinig resten bewaard: de twee gevelstenen in het woonhuis, en de hergebruikte, smeedijzeren muurankers met krullen. Woonhuis met aansluitende stal en dwarsschuur rechts van het erf, een stal links ervan. Het woonhuis werd volledig heropgebouwd in het eerste kwart van de 20ste eeuw. Boven de woonhuisdeur een gevelsteen met opschrift: THEODORUS-LUCAS/SCHEPEN EN KOSTER/17 IN EELEN 73/HELENA COENEN; in de achtergevel een gevelsteen met opschrift: IHS/1773. Het aansluitende dienstgedeelte is door middel van muurankers op voor- en achtergevel gedateerd 1899. Bakstenen gebouw van één bouwlaag onder zadeldak (mechanische pannen). Overhoekse muizentandfries onder de dakrand. Getoogde muuropeningen uit verschillende perioden.

De stal tegenover het woonhuis bevat de oudste kern, doch is thans volledig verbouwd. Bakstenen gebouw onder zadeldak (mechanische pannen). Recentere dienstgebouwen achter aan het erf .

• Wandelen in Dilsen-Stokkem, uitgave van het Stadsbestuur Dilsen-Stokkem.